FR | NL
start Termijnrekeningen
U kunt uw geld in een deposito stoppen als u wilt profiteren van de hoogste rente. Het nadeel is dat uw geld op een geblokkeerde rekening staat:

Welke spaarrekening past bij u?

Kies uw looptijd:

Deposito Spaarrekeningen

1,00%

Rente

Prima optie van Record Bank waar veiligheid hoog in het vaandel staat. U kunt via de site een afspraak maken met een agent.

0,80%

Rente

Interessant als u uw spaargeld voor langere tijd vast kunt zetten. Rente loopt op tot 1,2% bij een looptijd van tien jaar.

 

Rente

Uitstekende optie als u uw geld langer vast wilt zetten. Mogelijk om maandelijks of jaarlijks rente uit te laten betalen.


Voordelen van termijnrekeningen

Het vastzetten van uw geld op een termijnrekening biedt u vele voordelen. Zo profiteert u vaak van relatief hoge rentes, en deze rente staat ook vast, u spaart dus altijd tegen hetzelfde tarief, wat niet het geval is bij gewone spaarrekeningen.

Nadelen van termijnrekeningen

Niet iedereen juicht bij termijnrekeningen. Ze kennen namelijk een groot nadeel, uw geld is niet vrij beschikbaar. Het staat op een geblokkeerde rekening. Om voortijdig bij uw geld te komen kan u duur komen te staan. Ook is het soms niet eens mogelijk. Hooguit bij een overlijden, een emigratie of een periode van werkeloosheid worden er soms uitzonderingen gemaakt.

Veiligheid

Het is wel belangrijk om enigszins voorzichtig te zijn met een termijnrekening. Natuurlijk geldt ook hier het deposito beschermingsfonds, maar het is niet zeker of dat ook gedurende de gehele periode zo blijft.

Over termijnrekeningen

Tegenwoordig is het termijnsparen via het internet razend populair. Het is immers gemakkelijk te openen, en via het internet lopen de rentepercentages al snel op.

Hoe begin ik met mijn termijnrekening?

In de meeste gevallen kunt u de termijnrekeningen al vanaf een paar duizend euro's openen. Soms is het verplicht om met de termijnrekening ook een gewone spaarrekening te hebben. Enkel een termijnrekening is dus niet altijd mogelijk. Het openen gaat makkelijk en snel via het internet.Meestal kunt u online uw gegevens bevestigen en slecht enkele dagen later is de rekening geactiveerd en kunt u beginnen met sparen.