FR | NL
Start Termijnrekeningen

Je kunt een termijnrekening openen als je wil sparen met de hoogste rente. Grootste nadeel is wel dat je geld op een geblokkeerde rekening staat.

Welke spaarrekening past bij u?

Deposito Spaarrekeningen

0,80%

Rente

Populaire termijnrekening van ING. Profiteer van een vaste rentevoet en krijg meer intrest hoe langer je spaart — tot 0,80%.

 

Rente

Spaar tussen 3 maanden en 10 jaar. Hoe langer je spaart, hoe meer je krijgt. Je kunt al beginnen vanaf 100 euro.


Voordelen van termijnrekeningen

Je geld vastzetten op een termijnrekening heeft verschillende voordelen. Zo profiteer je dikwijls van relatief hoge rentes en die rente staat ook vast. Je spaart dus, anders dan bij gewone spaarrekeningen, altijd tegen hetzelfde tarief.

Nadelen van termijnrekeningen

Niet iedereen is echter blij met een termijnrekening: je kunt niet aan je geld. Het staat op een geblokkeerde rekening. Te vroeg aan je geld zitten kan duur uitpakken; soms kan het niet eens. Banken maken soms uitzonderingen bij een overlijden, een emigratie of een periode van werkloosheid.

Veiligheid

Het is wel zo belangrijk wat voorzichtig te zijn met een termijnrekening. Natuurlijk geldt het spaarbeschermingsfonds, het is alleen niet zeker of dat tijdens de hele periode zo blijft.

Over termijnrekeningen

Tegenwoordig is internetsparen op langere termijn razend populair en het is duidelijk waarom: de rekening zijn makkelijk te openen en via het internet lopen de rentepercentages snel op.

Hoe begin ik met mijn termijnrekening?

Doorgaans kun je je termijnrekening al met een paar duizend euro’s openen. Soms is het verplicht om bij je termijnrekening ook een gewone spaarrekening te hebben. Alleen een termijnrekening openen is dus niet altijd mogelijk. Openen gaat makkelijk en snel via internet: meestal hoef je alleen je gegevens te bevestigen en een paar dagen later is je rekening al geactiveerd.