FR | NL
Start Jongerenspaarrekening

Hieronder een overzicht van de populairste spaarrekeningen voor jongeren. Vergelijk hun belangrijkste eigenschappen en percentages en vraag de beste rekening direct online aan.

Welke spaarrekening past bij u?

Kinderspaarrekeningen

0,05%

Basisrente

0,15%

Getrouwheid

0,20%

Rentetotaal

Gratis gereglementeerde spaarrekening voor jongeren tot 21 jaar. Geen minimumbedrag en geen roerende voorheffing.


Spaar voor de toekomst van je (klein)kind

Jongerensparen, wat en hoe?
(Groot)ouders kunnen vanaf de geboorte van hun (klein)kind een rekening voor hen openen, zo krijgen ze een sterke financiële start. Je blijft verantwoordelijk voor de rekening tot je kinderen volwassen zijn; doorgaans kunnen ze vanaf hun 18de verjaardag aan het gespaarde bedrag.

Kinderspaarrekening en de belastingen
De belastingdienst ziet de jongerenrekening als je eigen rekening: je bent er immers verantwoordelijk voor tot je zoon of dochter volwassen is. Helaas krijg je bij een jongerenrekening geen fiscaal voordeel.

Hoe open je een jongerenspaarrekening?
Zolang kinderen minderjarig zijn kunnen alleen hun ouders een spaarrekening openen.

Wat zijn de nadelen van sparen voor jongeren?
Jongerensparen heeft vooral een symbolische waarde, het is meer het gebaar dat telt. Je krijgt er geen fiscale voordelen voor en je blijft wettelijk aansprakelijk voor de rekening. Het lijkt nog het meest op je eigen spaarrekening.

Over jongerensparen

Een spaarrekening voor je kind of kleinkind is een mooie manier om geld opzij te zetten voor later. Onthou wel dat het vooral om een symbolische waarde gaat: fiscale voordelen krijg je niet. Jongerenspaarrekeningen hebben doorgaans wel aantrekkelijke rente- en premiepercentages.