FR | NL
start Jongerenspaarrekening
Populaire jeugdspaarrekeningen, online aan te vragen:

Welke spaarrekening past bij u?

Sorteer op ..

Kinderspaarrekeningen

0,10%

Basisrente

0,25%

Getrouwheid

0,35%

Rentetotaal

Aantrekkelijke basisrente en getrouwheidspremie van deze solide Italiaanse bank die al sinds 1947 actief is in Belgiƫ.


Spaar voor de toekomst van uw (klein) kind

Jongerensparen, wat en hoe?
Ouders en/of grootouders kunnen vanaf de geboorte van hun (klein)zoon of (klein) dochter een rekening voor hen openen. Zo kunt u sparen voor de toekomst van uw kind. U blijft verantwoordelijk voor de rekening tot uw kinderen volwassen zijn. Vanaf de 18e verjaardag kan uw kind bij het gespaarde geld.

Kinderspaarrekening en de belastingen
Feitelijk ziet de belastingdienst de jongerenrekening als uw eigen rekening, immers u verantwoordelijk bent tot uw zoon of dochter meerderjarig is. Helaas levert een jongerenrekening fiscaal geen extra voordeel op.

Hoe is een jongerenspaarrekening te openen?
Als uw minderjarige zoon of dochter een spaarrekening wilt openen kan dit enkel en alleen via zijn of haar ouders.

Zitten er nadelen aan jongerensparen?
Een jongerenspaarrekening heeft toch vooral een symbolische waarde. Het is meer de geste die telt. U heeft namelijk geen fiscale voordelen, en u bent wettelijk aansprakelijk voor de rekening. Eigenlijk lijkt het veel op uw eigen spaarrekening.

Over Jongerensparen

Met een spaarrekening voor een jongere heeft u een mooie manier om geld op zij te zetten voor de toekomst van uw kind of kleinkind. Let wel dat het vooral een symbolische waarde betreft, want fiscale voordelen biedt het niet. Wel kennen de jongerenrekeningen vaak aantrekkelijke rentepercentages.