FR | NL

 Hoe open ik een internetspaarrekening?spaarrekening
Via internet kunt u relatief snel en eenvoudig een internetspaarrekening openen. Het openen en beheren is vaak veel makkelijker dan een traditionele spaarrekening. Toch wint de internetspaarrekening maar langzaam aan populariteit. Terwijl u al in enkele minuten een rekening kunt openen en u vaak veel meer rente ontvangt dan op een traditionele spaarrekening.

Tegenrekening

Voor het openen van een spaarrekening is het hebben van een Belgische zichtrekening vereist. Dit is de rekening die als de tegenrekening geldt. U kunt alleen geld van en naar deze rekening overschrijven. Dit maakt het extra veilig voor u. Uw spaarrekening kan niet geplunderd worden door geld naar een andere rekening over te schrijven.
Bij de opening dient u wel goed na te denken over de keuze van uw tegenrekening, omdat u deze niet meer kunt aanpassen nadat u de rekening heeft geopend.

Identificatie

U dient zich bij het openen van een spaarrekening te identificeren. Dit kunt u op verschillende manieren doen. U kunt per post een kopie van uw paspoort sturen. Soms is het mogelijk om via een gescand document deze online te versturen.

Activatie

De nieuwe spaarrekening dient eerst nog geactiveerd te worden, na de opening en identificatie. Het activeren gaat meestal door een klein bedrag over te maken van uw zichtrekening naar uw spaarrekening. Hiermee weet u voor uzelf ook dat alles naar behoren werkt. U kunt daarna sparen.

Beheer online spaarrekening

Als u al enige ervaring heeft met PC banking dan zal het beheer van een online spaarrekening geen enkel probleem zijn. U kunt meestal maar één verrichting doen: geld afhalen van de spaarrekening. En het bedrag maakt u altijd over naar dezelfde vaste tegenrekening. Online kunt u vaak verschillende documenten downloaden zoals een overzicht van de verrichtingen en een jaaroverzicht. Soms is het ook mogelijk om een termijnrekening te openen of om aandelen te kopen met slechts een paar muisklikken.

Veiligheid online spaarrekening

Een internetspaarrekening is erg veilig, omdat u alleen geld kunt overschrijven naar uw tegenrekening. Het is dus niet mogelijk om geld over te maken naar een willekeurige andere zichtrekening. Uiteraard blijft het belangrijk om een goed wachtwoord te kiezen en deze regelmatig te wijzigen. Ook het gebruik van een virusscan en het recent houden van uw software is een vereiste voor voldoende veiligheid.