FR | NL
Start Business Savings Account

Je kunt de rekeningen hieronder zowel los aanvragen of koppelen aan je zakelijke zichtrekening. Deze spaarrekeningen zijn makkelijk online te openen.

Welke spaarrekening past bij u?

Spaarrekeningen voor Rechtspersonen

0,55%

Basisrente

0,10%

Getrouwheid

0,65%

Rentetotaal

0,00%

Basisrente

0,00%

Getrouwheid

0,00%

Rentetotaal

Niet-gereglementeerde gratis spaarrekening voor professionelen en zelfstandigen. Krijg je rente elke drie maanden uitgekeerd.


Voordelen Business savings account

Voor kleine ondernemers kan zakelijk sparen een goed idee zijn, zo heb je altijd wat achter de hand als er wat gebeurt. Je bouwt bijvoorbeeld tegoed op en als er een grote(re) investering aankomt dan wordt dat financieel een stuk makkelijker. Daarnaast betaal je bij zakelijke spaarrekeningen alleen belasting op de rente — heel wat voordeliger dan bij privéspaarrekeningen. Tot slot scheid je je zakelijke vermogen op deze manier nog het makkelijkst van je totale vermogen.

Nadelen Business savings account

Bij zakelijke spaarrekeningen of business savings accounts krijg je over het algemeen een vrij lage rente. Bij een saldo van meer dan 1 miljoen is dat zelfs een aanzienlijk lagere rente.

Zijn bedrijfsspaarrekeningen veilig?

Zakelijke spaarrekeningen vallen onder het depositogarantiefonds tot 100.000 euro. Dat geldt wel alleen voor kleinere bedrijven of ondernemingen die minder dan een paar miljoen per jaar winst maken. Verdien je meer, dan profiteer je niet van dit beschermingsfonds.

Over online zakelijk sparen

Met een online bedrijfsspaarrekening spaar je tegen een relatief hoge rente; over het algemeen is de rente op de zakelijke spaarrekening van je vaste bank laag. Tegelijk is het makkelijk om een rekening online te openen en te beheren en doorgaans kun je zelf de tegenrekening kiezen.

Zakelijk of privé sparen?

Een spaarrekening hebben is belasting betalen: op de ontvangen rente betaal je bij een business savings account roerende voorheffing. Bij persoonlijke spaarrekeningen betaal je alleen voor het saldo dat boven de belastingsgrens uitkomt. Heb je weinig spaargeld, dan is een persoonlijke rekening beter.

Uiteindelijk hangt het van de situatie af welke spaarvorm het beste is. Zakelijk sparen is vooral interessant wanneer de rente relatief laag staat.