FR | NL
Belgische beleggersrekeningen op een rij:

Vergelijk populaire aandelenbrokers

Lynx
Lynx Brokers: Lynx is een nieuwe Belgische broker en biedt het Amerikaanse Interactive Brokers platform: wereldwijd beleggen tegen lage kosten en met veel geavanceerde handelsmogelijkheden.
service: 
***
beheerkosten: 
0,00 %
order 1000€: 
6,00 €
order 5000€: 
6,00 €
keytrade
Keytrade Bank rekening: biedt een compleet platform om te beleggen in een groot aantal beleggingsinstrumenten op verschillende beurzen.
service: 
***
beheerkosten: 
0,00 %
order 1000€: 
7,50 €
order 5000€: 
14,95 €
DB
DB Effectenrekening: Let op: alleen te gebruiken met de zichtrekening van de DB. Zeer voordelig wereldwijd beleggen.
service: 
***
beheerkosten: 
0,00 %
order 1000€: 
6,75 €
order 5000€: 
9,75 €
bolero
Bolero: Gebruiksvriendelijke en goedkope online beleggingsrekening van KBC securities, biedt een scala aan mogelijkheden.
service: 
***
beheerkosten: 
0,00 %
order 1000€: 
7,50 €
order 5000€: 
15,00 €

Kosten van beleggen

De kosten van beleggen zijn erg bepalend voor het rendement op langere termijn. De beleggingsrekeningen rekenen verschillende kosten op de volgende punten:
  • Transactiekosten: iedere keer dat u een aandeel koopt of verkoopt betaalt u transactiekosten. Als u een actieve belegger bent, dan kunnen deze sterk oplopen.
  • Beheerkosten: u betaalt hierbij een percentage over uw totale saldo, per jaar. Als u weinig handelt, maar wel een hoog saldo heeft dan zijn deze kosten van belang. De meeste beleggingsfondsen rekenen 1%-3% per jaar hiervoor, wat een groot negatief effect heeft op uw rendement. Hetzelfde geldt voor vermogensbeheeders. Let hier goed op. Vragen naar de beheerkosten is raadzaam.

Over online beleggen

Zelf beleggen via Internet is al jaren mogelijk en nog steeds erg populair. De lage kosten en de bijna onbegrensde mogelijkheden zijn de belangrijkste voordelen. Zelf beleggen of laten beleggen? Met een beleggingsrekening kunt voor minder dan 10 euro in heel veel landen zelf uw favoriete aandelen kopen. Laat u het geld beleggen dan heeft u geen invloed op de keuze van uw aandelen. Daarnaast rekenen beleggingsfondsen en vermogensbeheerders maar liefst 1-3% beheersvergoeding per jaar. Vragen over beleggingsrekeningen? Verwittig ons!