FR | NL

De belangrijkste Belgische beleggersrekeningen op een rij:

Vergelijk populaire aandelenbrokers

Lynx
Lynx Brokers: makelaar met een prijswinnend handelsplatform en een online kennisdatabank. Beleg op meer dan 100 beurzen wereldwijd.
service: 
***
beheerkosten: 
0,00 %
order 1000€: 
6,00 €
order 5000€: 
6,00 €
keytrade
Keytrade Bank rekening: handel op 18 beurzen met actuele koers- en bedrijfsinformatie. Oefenen met een virtuele rekening en leer bij dankzij cursussen.
service: 
***
beheerkosten: 
0,00 %
order 1000€: 
7,50 €
order 5000€: 
14,95 €
DB
DB Effectenrekening: voor deze rekening heb je een DB M@x-account nodig. Beide zijn gratis. Je kunt daarna beleggen op 12 beurzen en in 1.600 fondsen.
service: 
***
beheerkosten: 
0,00 %
order 1000€: 
6,75 €
order 5000€: 
9,75 €
bolero
Bolero: profiteer van beursinformatie van KBC Securities en beleg op meer dan 20 beurzen. Het openen en sluiten van deze rekening is gratis.
service: 
***
beheerkosten: 
0,00 %
order 1000€: 
7,50 €
order 5000€: 
15,00 €

Kosten van beleggen

Wanneer je belegt zijn vooral de kosten belangrijk voor je rendement op langere termijn. Beleggersrekeningen, brokers of makelaars rekenenen verschillende kosten op volgende punten:

  • Transactiekosten: bij iedere (ver)koop betaal je transactiekosten. Actieve beleggers betalen dus meer kosten en die kunnen op termijn flink oplopen.
  • Beheerskosten: hierbij betaal je jaarlijkse een percentage over je totale saldo. Deze kosten zijn belangrijk wanneer je een grote portefeuille hebt, ook al handel je weinig. De meeste fondsen rekenen zo’n 1% tot 3% per jaar en dat kan een groot effect hebben op je rendement. Hetzelfde voor vermogensbeheerders. Let dus goed op en kijk of vraag naar de beheerkosten.

Over online beleggen

Zelf beleggen via internet kun je al jaren en het is nog altijd populair door de lage kosten en de bijna eindeloze mogelijkheden.

Zelf beleggen of laten beleggen? Met een beleggersrekening koop je in veel landen voor minder dan 10 euro aandelen. Laat je je geld beleggen, dan heb je geen invloed op de keuze van je aandelen. Daarnaast rekenen beleggingsfondsen en vermogensbeheerders 1% tot 3% vergoeding per jaar.

Vragen over beleggersrekeningen? Verwittig ons!